Slovenski skakalci na stopničkah v Planici

Foto: Delo

Gledalci v Planici so videli slovenske stopničke na ekipni tekmi, za katere sta v veliki meri poskrbela Domen Prevc in Robert Kranjec. S skoraj 140 točkami prednosti pred Nemčijo so slavili Norvežani, Slovenci pa so za vsega štiri točke prehiteli Poljake.

Po prvi seriji so bili Slovenci na četrtem mestu, a sta tudi v drugem skoku Domen Prevc in Robert Kranjec pokazala, da sta v vrhunski formi. Precej bolj povprečna sta bila Anže Semenič in Peter Prevc. A so imeli slovenski orli tokrat tudi nekaj sreče, zaradi boljših ocen je Prevc prehitel Kamila Stocha in Poljsko za pičle štiri točke, osnovni cilj zadnjega konca tedna svetovnega pokala pa so varovanci Gorana Janusa z ekipnim tretjim mestom izpolnili.

V Planici je tokrat več kot 20.000 gledalcev videlo tudi najdaljši polet tega konca tedna, zanj je z 248 metri in pol poskrbel trenutno najboljši skakalec na svetu Kamil Stoch.

»Čestitke fantom, spremljali smo borbeno in napeto tekmo, Nemčija in Poljska sta bili blizu, te stopničke so bile res odlične. Anže se ni spoprijateljil z mizo v Planici, a to zdaj ni pomembno, važno je, da imamo stopničke, veselje bo neizmerno,« je bil nasmejan Janus.

»Sezono sem super zaključil in zelo sem zadovoljen, da smo bili ekipno tretji. Doma je najlepše nastopati, saj je to edina priložnost pred slovenskimi navijači. Nemci imajo kar osem tekem, mi imamo en vikend in takrat iz sebe iztisneš več, kot bi pokazal drugje,« je bil Robert Kranjec zelo vesel edine svetle točke v sezoni.