Tretji Grubin memorial

Foto: Reuters

V Kranjski Gori so pripravili tretji Grubin memorial v spomin na slovenskega smučarja Draga Grubelnika. To je dobrodelni dogodek s pomembno humanitarno noto. Zbrana sredstva bodo namenili za pomoč sedemčlanski družini v stiski iz Radelj ob Dravi.

Dogodek je bil sestavljen iz smučanja in glasbenih nastopov. Veleslaloma se je udeležilo 159 smučarjev in smučark. Progo je preizkusil tudi župan Kranjske Gore Janez Hrovat. Po kranjskogorski strmini se je spustilo veliko znanih smučarskih imen, kot so: legendarni hrvaški smučar Ivica Kostelić, avstrijska športnika Christian Mayer in Bernhard Knauss, Šved Johan Brolenius, Jure Košir, Rene Mlekuž, Urška Hrovat, Špela Pretnar, Alenka Dovžan, Mitja Dragšič, Matjaž Vrhovnik in Mitja Valenčič. Pa tudi znani glasbeniki, med njimi Grega Skočir (Big Foot Mama), Matjaž Jelen (Šank Rock) in Tomi Meglič (Siddharta). Še posebej ganljiv je bil trenutek, ko je smučal Maks, sinček Draga Grubelnika.

Video: https://livestream.com/TeleHo/events/8076966

Vsak udeleženec veleslaloma prejme majico Grubinega memoriala in zapestnico. Od leta 2016, ko je potekal prvi Grubin memorial, je glavni organizator dogodka Rene Mlekuž, na pomoč pa radi priskočijo tudi Grubelnikovi prijatelji, med njimi Jure Košir, Mitja Kunc, Matjaž Vrhovnik, Urška Hrovat, Špela Pretnar, Alenka Dovžan in številni drugi. Vabilu se je odzval tudi nekdanji avstrijski smučar Christian Mayer. Izkupiček prvega memoriala so namenili Grubelnikovemu sinu Maksu, drugega pa mlademu športniku Timu, ki je zbolel za rakom.

Po podelitvi nagrad pa se je dogajanje preselilo na glasbeni oder. Nastopili so: DJ Ney, Gruba band (Bečo&co.), Tomi Meglič (Siddharta), Alya, Grega Skočir (Big Foot Mama), Denis Porčič – Chorchyp, Matjaž Jelen ter Bor Zuljan (Šank Rock), TrkajRok’n’Band in številni drugi.