8 načinov za širjenje upanja v času koronavirusa

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Ob omembi koronavirusa lahko hitro občutimo strah in negotovost. Kljub temu pa je optimalno, da iščemo rešitve, saj se želimo vsi skupaj počutiti dobro. Zbrali smo 8 zgodb, ki lahko spremenijo vašo perspektivo in vam pomagajo izbrati upanje namesto strahu.

1. Socialna distanca ne pomeni, da z ljudmi prekinemo stike

Veliko prednost današnjega časa predstavljajo družbena omrežja, telefoni in pametne naprave. Izpostavimo lahko vse prednosti tehnologije, ki jo uporabljamo na vsakem koraku, da smo vsak dan v stiku z najbližjimi družinskimi člani ter zvestimi prijatelji. Zaželjeno je, da jim izrazimo svojo hvaležnost za prisotnost v našem življenju. Ostanimo varni in se približajmo drug drugemu na način, kakor tega še nismo storili.

Foto: Pixabay

2. Gre za “neverjetno dejanje družbene solidarnosti”

Mladi in stari so v veliki meri upoštevali navodila države in ostali doma v svoji karanteni. S tem so pokazali, da jim je mar ne le za svoje zdravje, pač pa tudi za dobro počutje drugih državljanov, ki bi jim lahko virus zadal precej močnejše udarce.

Foto: Pixabay

3. Še vedno lahko pomagamo svojim sosedom

Ko je profesionalna tekačica Rebecca Mehra videla starejši par, ki se je bal iti v trgovino, je opravila nakupovanje namesto njiju. Ljudje si želijo pomoči in so pripravljeni prositi zanjo. Bodite na preži za priložnosti.

4. Preprosto dejanje prijaznosti lahko predstavlja svetlo točko

Otroci iz šole svetega Anthona iz Nebraske so poslali razglednice izoliranim posameznikom v karanteni. Majhna gesta jim je pomenila zelo veliko. “To je bila svetla točka mojega dne,” je povedal eden od pacientov v karanteni. “Razglednice so zelo ljubke in srčne.”

Foto: Facebook

5. Ogromno skupnosti računa na podporo tistih, ki jo zares potrebujejo

Veliko ljudi potrebuje pomoč. Od lokalnih podjetij do zaskrbljenih državljanov. Nekateri ljudje se res močno potrudijo, da poskrbijo za svoje sosede in jim pomagajo pri določenih opravilih.

6. Vsak lahko naredi razliko

“Vsak, ki je pripravljen pomagati, lahko to stori. Ni pomembno, ali si iz Vietnama, Singapurja ali Tajske, ali to, da smo iz različnih krajev. Smo različnih nacionalnosti, vendar smo vsi le ljudje.”

7. Velika podjetja in zvezdniki vračajo nazaj družbi

Zvezdnik NBA ekipe Cleveland Cavaliers Kevin Love je doniral skoraj 90 tisoč evrov podporni ekipi njegovega stadiona. Podjetje Walt Disney, Mark Cuban in nekaj drugih velikih podjetij pa bo kljub prenehanju dela še vedno izplačevalo plače svojim zasposlenim.

8. “Virus nas ne bo premagal!”

Prebivalci Italije so se kljub karanteni zbrali na balkonih in zapeli pesem upanja. Slovenci so včeraj ob 12:00 storili podobno akcijo. Na balkonih so zaploskali vsem zdravstvenim delavcem v državi.