Slovenec čaral za 10 milijonov gledalcev

Magic Aleksander, foto: osebni arhiv
Magic Aleksander, foto: osebni arhiv

V drugi epizodi Samopostrežne čajanke, ki nastaja v sodelovanju spletne trgovine Samopostrezna.com, portala Sijajnenovice.si ter video produkcije Studio Akcija je Miha Srebrnjak gostil Magic Aleksandra, čarodeja nove generacije. Ta je poskrbel za presenečenje med snemanjem podcasta, ko je skrivnostno izginil.

Aleksander Štucl oziroma Magic Aleksander (njegovo umetniško ime) je 25-letni fant, vedno zabaven in nasmejan. Čarovnija mu je  spremenila življenje.

Trike najraje izvaja s kartami. V pogovoru, ki bo premierno predvajan danes ob 20. uri na YouTube, boste izvedeli marsikaj zanimivega. Med drugim tudi, koliko let je že čarodej, kaj počne med predvajanjem filma v kinu in na katerih velikih tv programih se bodo začeli predvajati njegovi posnetki.

Aleksandrova čarovniška pot se je začela že v osnovni šoli, ko mu je sošolec pokazal zanimiv čarovniški trik in ga z njim čisto šokiral in navdušil. Tako se je začel zanimati za magijo. Začel je z branjem čarovniških knjig in si dopisoval z različnimi čarovniki po svetu. Vadil je 14 ur na dan in tako pridobival nove spretnosti in kmalu trike izumljal tudi sam.

Na medijsko sceno se prebija s svojimi YouTube posnetki, ki so dosegli več kot 1.5 milijonov ogledov. Snemal je z več kot 50 znanimi Slovenci in tujci (Borut Pahor, Severina, Jan Plestenjak, Urška Žolnir, Filip Flisar, Goran Dragić, Vid Valič, Peter Poles …).

Aleksander je nastopil na resničnostnem šovu Slovenija ima talent, v katerem je prišel do polfinala. To mu je dalo potrebne samozavesti in zagona, da je nadaljeval s svojimi nastopi in snemanjem videoposnetkov.

Udeležil se je veliko čarovniških kongresov po svetu in tako spoznal nekatere izmed najboljših čarovnikov (Jeff Mcbride, Dynamo, Yann Frich, Shin Lim, David Stone, Lu Chen…). Rad pridobiva novo znanje, zato se še uči od najboljših, sam pa pridobljeno znanje razvija in različne metode uporabi v lastnih trikih.

Magic Aleksander, foto: osebni arhiv
Magic Aleksander, foto: osebni arhiv

Opazila ga je tudi ena izmed največjih televizijskih hiš na svetu, BBC 1 (British Broadcasting Corporation), ki predvaja njegove videoposnetke v novi čarovniški oddaji. Oddajo povprečno gleda 10 milijonov ljudi. S tem je Aleksander postal edini slovenski čarodej, ki je nastopil na največji britanski televiziji.

Nedavno ste ga lahko spremljali tudi v hrvaški oddaji Supertalent, v kateri je naredil pravo senzacijo. Aleksandrov nastop na avdiciji in v polfinalu si je skupno ogledalo več kot 7 milijonov ljudi preko spleta.