Primož Roglič zavihtel bobnarske palčke

Primož Roglič, foto: Alja Cestnik
Primož Roglič, foto: Alja Cestnik

Slovenski kolesarski šampion Primož Roglič je dobil videospot za svojo navijaško himno, v katerem ga vidimo v zanj neobičajnih vlogah, v vlogi kitarista in bobnarja. Besedilo je napisal in tudi uglasbil Dejan Žujič.

“Vsi smo ponosni, da je tukaj doma najboljši kolesar sveta! Rogla, …” Tako se prične refren nove navijaške himne “S Tabo Je Slovenija”, ki jo izvaja Dejan Žujič. Kot nam pove mlad Zagorjan je ideja za skladbo nastala po zmagi Primoža Rogliča na Vuelti leta 2019. “Skladbo smo z bandom prvič predstavili 15.10.2019, na sprejemu Primoža v Zagorju ob Savi. Ker sem opazil, da je šla ljudem hitro v uho, sem se odločil, da jo tudi studijsko posnamem in zanjo naredim videospot,” je povedal Žujič.

Snemanje za skladbo se je pričelo že v februarju a se je zaradi karantene vmes vse zaustavilo. Kljub vsemu je Žujiču z odlično ekipo na koncu uspelo realizirati idejo. “Korona je bila za nas na nek način tudi prednosti, saj je Primož imel malce več časa in je lahko sodeloval pri snemanju videospota, ”

Pod režijo se je podpisal Rok Hvala, ki je v videospotu prav tako nastopil kot klaviturist skupine. “Ko me je Dejan poklical, če bi bil pripravljen delati videospot za to skladbo, sem bila seveda takoj za. Ob poslušanju se mi je porodilo nemalo idej, ki smo jih strnili v videospot. Mislim, da nam je v enem snemalnem dnevu tudi uspelo dobro zajeti atmosfero skaldbe. Kot ekipa smo se res dobro ujeli in se že veselim novih skupnih projektov.”

Ekipa na snemanju videospota, foto: Alja Cestnik

Andrej Copot je kot direktor fotografije z Dejanom sodeloval že pri prejšnjem singlu, zato je v sodelovanje privolil brez pomislekov. “Tokrat smo celotno zadevo dvignili še na višjo raven, saj se je ekipi pridružil še režiser Rok Hvala, ki je bil ključnega pomena, da nam je uspelo sestaviti videospot. Prav tako je treba pohvaliti celotno ekipo, ki se je maja cel dan “sončila” v Zagorju.”

Kot pravijo ustvarjalci videospota jim je največji izziv predstavljal snemalni dan, saj so v enem dnevu morali posneti ogromno kadrov. Za snemanje Primoža pa so imeli na voljo zgolj dve uri. Kljub številnim izivom jim je snemanje uspelo spraviti pod streho in kot pravi Dejan je že med samim snemanjem vedel, da ob takšnem počutju in vzdušju sam izdelek ne more razočarati.