Hokejisti Los Angelesa s Kopitarjem ugnali viteze iz Las Vegasa

Foto: Reuters

Danes zjutraj so hokejisti Los Angelesa proti vitezom iz Las Vegasa slavili s 4:1. S tem so se prebili na sedmo mesto zahoda, vitezom pa z dvema porazoma preprečili, da se prebije na prvo mesto v ligi. Vnovič je bil zelo razpoložen slovenski hokejist Anže Kopitar, ki je k zmagi prispeval gol in podajo.

Anže Kopitar je zadel v 40. minuti za 3:1, v 59. pa ob igralcu več na ledu podal Jeffu Carterju za končnih 4:1. Pred tem so gostitelji v Nevadi povedli z golom Williama Karlssona v 6. minuti, tri minute kasneje je za Los Angeles in 1:1 zadel Kyle Clifford, nato pa so gostje iz Kalifornije v 27. minuti preko Tylerja Toffolija prešli v vodstvo z 2:1.

Z današnjim golom in podajo se je Kopitar na lestvici strelcev s skupaj 70 doseženimi točkami povzpel na deveto mesto. Po številu golov je s 27 zadetki na 15. mestu v ligi. Če bo tako nadaljeval, lahko 30-letni Kopitar izenači ali celo preseže svoj rekord v ligi NHL po številu doseženih točk v rednem delu sezone. Najboljša sezona za Hrušičana je bila 2009/10, ko je vpisal vsega skupaj 81 točk. Za izboljšanje rekorda bo imel slovenski as na razpolago še 18 tekem.

Kralji so s 75 točkami na sedmem mestu zahodne konference. Los Angeles zdaj čaka prost večer, nato pa v mesto angelov prihaja ekipa iz Columbusa.