Bo 13 letnica prva nigerjska zmagovalka Grand Slama?

Marylove Edwards, foto: Facebook

Trinajstletnica Marlove Edwards iz Nigerije je nagnjena k mednarodnem teniškem uspehu v prihodnosti s pomočjo vrhunskega trenerja Nicka Bollettierija. Ljudje jo kličejo »Nigerijska Serena« zaradi njene močne igre. Všeč ji je stil igranja tenisa od Serene Williams, vendar uživa v tem, da je kar je.

Marlove Edwards je tenis začela igrati pri štirih letih z očetom, ki je tudi njen trener. Od začetka ji je dajal motivacijo, da se je borila za nek cilj, ki ga je želela doseči. Želela si je prehoditi vso pot in uresničiti sanje.

Njeni prijatelji v šoli so presenečeni. Nekateri sploh ne vedo, kaj je tenis. Marylove zares uživa v igranju na akademiji. Všeč so ji objekti, trenerji, igranje z ustanoviteljem akademije Nickom Bolletierijem.

Trener “Nigerijske Serene” pravi, da je super atletinja. Nick Bollettieri, ki je treniral legende kot so Andre Agassi in Maria Sharapova, pravi da ima Marylove talent, da bi lahko bila izjemna igralka.

»Najboljši del moje igre je sposobnost, da nikoli ne odneham,« pravi Edwardsova. »Tudi ko izgubljam, se borim. Borim se tudi proti starejšemu nasprotniku, ki me želi ustrahovati.«

V naslednjih dveh letih želi neustrašna trinajstletnica igrati na turneji WTA (svetovna ženska teniška turneja). To bi bil zanjo velik dosežek. »Lahko bila prva nigerijska zmagovalka Grand Slama v zgodovini. Kdo ve, morda bi postala tudi zmagovalka sveta.«