Bo morje s tem bolj čisto?

Andrew Cooper in Alex Schulze sta ustvarila organizacijo 40cean, katera spreminja usodo oceana na boljše. Nekega popoldneva sta se ustavila v starem ribiškem mestu, kjer so ribiči dobesedno potiskali čolne skozi veliko količino plastike, ki je plavala v morju. Deskarja sta šokirana nad situacijo ugotovila, da je širjenje plastike ogrozilo oceansko življenje.

Spraševala sta se zakaj ribiči ne uporabijo svojih mrež, da bi potegnili plastiko iz morske vode. Ugotovila sta, da je povpraševanje po morski hrani usmerilo pozornost stran od problema plastike. Želela sta si ustvariti nekaj, kar bi lahko financiralo želeno čiščenje.

Deskar Andrew Cooper je uspešen podjetnik z globoko strastjo do oceana. Odrasel je na ladji v Vzhodni Floridi. Postal je kapitan ladje in jadrnice. Njegov sodelavec Alex Schultze je odrasel na otoku Marko. Pridobil je licenco za kapitana že v najstniških letih ter začel voditi ribolovne dokumente.

Podjetje 4Ocean trenutno deluje v več državah in zaposluje več kot 150 ljudi po vsem svetu. Nahaja se v mestu Boca Raton. To je lokacija, kjer se je leta 2017 začelo prvo gibanje.