Brata dala odpoved v službi, zdaj pomagata več kot 20.000 ljudem

Foto: Mike in Nick Fiorito
Foto: Mike in Nick Fiorito

Brata Mike in Nick Fiorito iz New Yorka sta dala odpoved v službi. Čutila sta, da potrebujeta globoko spremebo v življenju. Korak je bil strašen in zahteven, vendar ju je vodil do bistva. Spoznala sta, da želita pomagati brezdomcem, ki so prepuščeni mrzlim ulicam.

Mike in Nick Fiorito sta odprla neprofitno organizacijo, ki ustvarja odeje upanja (Blankets of Hope). Poteza dobrote se je razširila globalno ter se povezala s študenti, ki odejam dodajajo navdihujoče in pozitivne listke.

Povezala sta se že z 150 šolami v 32 državah. V projektu sodelujeta tudi šoli v Kanadi in Mehiki. S skupno pomočjo jim je uspelo podati naprej 20.000 odej z življenjskimi misli.

Foto: YouTube Blankets of Hope

Brata sta bila navdušena in prijetno presenečena kako se je dobrota razširila med ljudi. “Zaprli so oči in so si predstavljali kako je biti na mestu nekoga, ki nima doma. Takrat so si šele ogreli srce.” je dejal Mike.

Šolam sta poslala odeje brez dodatnih stroškov. Otroci so nato napisali misli  in predali odeje organizacijam, ki pomagajo brezdomcem.

Njun naslednji cilj je ustvariti znova 20.000 odej do naslednje zime. Odeja poleg tega, da ohranja toploto tudi prijateljsko povezuje med seboj, kar ljudem, ki živijo na ulicah, zelo manjka.