Dragić znova navdušil navijače Miami Heata #video

Foto: AP

Košarkarji Miami Heat so včeraj premagali Atlanto Hawks (101:98) in si zagotovili nastop v končnici. Slovenski košarkarski as Goran Dragić je prispeval 22 točk in deset skokov. Po zmagi nad Atlanto (101:98) je postalo dokončno jasno, da si je Miami priigral vstopnico za udeležbo v končnici lige NBA, kjer bo lahko nastopilo le osem najboljših ekip iz vsake konference.

Pri Miamiju je izstopal Goran Dragić. Kapetan slovenske reprezentance, aktualnih evropskih prvakov, je v nepolnih 29 minutah prispeval 22 točk in kar deset skokov. Klubu je pomagal do 42. zmage v tej sezoni, s katero si je ta tudi matematično zagotovil nastop v končnici. V prejšnji sezoni jih je zbral 41, kar ni zadoščalo za napredovanje med najboljših 16.

Odkar je pred 23 leti Pat Riley prevzel položaj predsednika kluba, se je Miami uvrstil v končnico kar 18-krat. Več od kateregakoli moštva v vzhodni konferenci.

Za Miami se bo končnica začela 14. oziroma 15. aprila, odvisno od tekmeca. V noči na četrtek se bodo mudili na gostovanju pri Atlanti, nato pa odigrali še tekme proti New Yorku (7. april), Oklahoma Cityju (10. april) in Torontu (12. april).