Dunking Devils posneli serijo za Facebook

Foto: Dunking Devils

Slovenski akrobati Dunking Devils so v zadnjih tednih snemali 10-delno spletno serijo za zagon Facebookove platforme Facebook Watch, ki bo konkurirala spletnim ponudnikom video vsebin, kot so Netflix, YouTube in Amazon Prime. Serija se imenuje Fly Guys. Čeprav je bil objavljen šele drugi del, je serija že presegla 4 milijone ogledov, je v sporočilu za javnost sporočila slovenska akrobatska skupina.

Ustanovitelj Facebooka Mark Zuckerberg je na platformi Facebook Watch dal priložnost samo najboljšim ustvarjalcem, kot so Bear Grylls iz resničnostne oddaje Neverjetno preživetje, Mike Rowe, ki je znan po seriji Dirty Jobs, medijskim hišam National Geographic, Business Insider, Vice, BuzzFeed ter hollywoodskim zvezdam Billu Murrayu, Jessici Alba, Elizabeth Olsen in Orlandu Bloomu.

V to izbrano družbo je Zuckerberg povabil tudi slovenske akrobate Dunking Devils in F&B Acrobatics, ki so skupaj s kanalom People Are Awesome ustvarili 10-delno serijo Fly Guys. Facebook Watch je kot platforma že na voljo v ZDA, pri nas pa bo na voljo kmalu. Kljub temu si lahko Slovenci že zdaj ogledajo vsebine, ki so objavljene na platformi, vključno s prvima dvema epizodama serije Fly Guys. Druga je dostopna na tej povezavi: https://www.facebook.com/FlyGuysShow/videos/401104843682439/.

Fly Guys so Dunking Devils kar dva meseca in pol snemali na desetih različnih lokacijah. Devet epizod je posnetih prav v Sloveniji: v Kopru, Ljubljani, na Bloškem jezeru, v kamnolomu Verd, na Gradu Snežnik, na Veliki planini, v muzeju Slovenskih železnic …

V vsaki od desetih epizod, ki trajajo do 12 do 15 minut, si fantje zamislijo izvedbo še nikoli prej videnih akrobacij. Kamera jih spremlja skozi načrtovanje, poskuse in padce, do uspešne izvedbe kaskaderskega podviga.

Po zabijanju na drvečem potniškem vlaku in akrobacijah na tovornem vlaku so Dunking Devils tokrat osvojili še parno lokomotivo. V drugi epizodi serije Fly Guys, ki je bila posneta skupaj s Slovenskimi železnicami, si Gašper Novak, profesionalni akrobat Devils-ov, zada vratolomen izziv: skočiti čez parni vlak in pristati na drugi strani v kupu sena.

Velik del epizode je posnet v muzeju Slovenskih železnic. Drugi del epizode je posnet na progi po »Deželi Celjski« med Celjem in Podčetrtkom, lokomotiva, ki jo preskoči Novak, pa je muzejska lokomotiva iz leta 1920.