Zach Anner s cerebralno paralizo surfa po vulkanu

Zach Anner je komičar in adrenalinski junak. Ima cerebralno paralizo, vendar kljub temu živi vznemirljivo življenje. Moški iz Austina je poskusil že skoraj vse, od bungee jumpinga do spusta z zip-lineom. Pred kratkim je šel s pomočjo prijateljev surfati po vulkanu.

Zach Anner je potoval v Niakargvo, da je ozaveščal o UCP Wheels for Humanity,neprofitni organizaciji, ki prinaša invalidske vozičke revnim.

V eni uri so Annerja zvesti prijatelji izmenjaje nosili na hrbtu, ko so se povzpeli po vulkanu Cerro Negro. Nato so se v treh “čarobnih” minutah spustil dol iz vulkana.

Anner upa, da bo njegov podvig zvišal prispevke in zavest glede dobrodelnih namenov. Želi si, da bi navdušil druge ljudi s posebnimi potrebami.

“To so stvari, ki jih Zach počne. Resnično premike meje svojih omejitev,” je povedal Ron Cohen, izvršni direktor UCP Wheels for Humanity. “Ustvarja zavest o tem, kaj lahko storijo invalidi.”

“Resnično ne moreš govoriti o Zachu z invalidnostjo, ker počne stvari, kateri ljudje brez ovir ne bi preizkusili,” je dodal. “Ne bi delal niti polovico stvari, ki jih on počne.”