Hiša Franko med 50 najboljšimi restavracijami na svetu

Foto: avdwineandfood.net

Hiša Franko se je letos prvič uvrstila na seznam 50 najboljših restavracij sveta, ki ga pripravlja britanska revija Restaurant. Hiša Franko se je uvrstila na 48. mesto seznama najboljših restavracij na svetu, medtem ko se je na prvo že drugič zavihtela italijanska Osteria Francescana iz Modene.

Osteria Francescana, ki jo vodi Massimo Bottura, je po letu 2016 letos znova prišla na prvo mesto seznama, na drugo mesto so pripravljalci seznama uvrstili špansko El Celler de Can Roca, tretja pa je bila francoska restavracija Mirazur, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Po poročanju medijev je sicer Hiša Franko, ki jo vodi Ana Roš, edina restavracija v elitni petdeseterici, ki ji v kuhinji v celoti načeluje ženska. Britanska revija je sicer Roševo lani izbrala za najboljšo kuharico na svetu, letos pa je ta naziv pripadel Britanki Claire Smyth iz londonske restavracije Core.

V Hiši Franko so se že v torek zvečer, ko so ustvarjalci lestvice predstavili letošnje rezultate, na svoji Facebook strani zapisali, da so ponosni in zadovoljni s tako pohvalo.

Revija lestvico sestavlja od leta 2002, pri razvrščanju restavracij pa sodeluje več kot 1000 kuharjev, ki anonimno ocenjujejo najboljše restavracije na svetu.