JetBlue preprečil več kot 2 milijardi funtov emisij CO2

Foto: flickr

Letalski prevoznik JetBlue je pravkar dosegel pomemben mejnik trajnostnega razvoja. S podpisom enega največjih sporazumov o obnovljivih gorivih v zgodovini letalstva so se zavezali, da bodo v letu 2008 kupili 330 milijonov litrov obnovljivega goriva. Deset let kasneje je podjetje preprečilo, da bi se v ozračje sprostilo za več kot dve milijardi evrov emisij CO2.

Partnerska organizacija JetBlue, Carbonfund.org, praznuje svojo uspešno kampanjo z letalsko družbo, tako da jim je dodelila nagrado “Za planet in ljudi” leta 2018.

“Prizadevamo si, da JetBlue doseže mejnik v vrednosti dveh milijard evrov,” je dejal Eric Carlson, predsednik Carbonfund.org. “To je pomemben dosežek, ki dokazuje njihovo nadaljnje vodstvo pri ustvarjanju pozitivnih podnebnih sprememb.”

V skladu z izjavo JetBlue trenutno pomaga ohranjevati skoraj 500.000 hektarjev brazilskega deževnega gozda. Leta 2013 je podjetje sponzoriralo sajenje 25.000 sadik, da bi nadomestilo drevesa, ki so zgorela v gozdnem požaru v Angeles National Forest. Sajenje je obnovilo pomembno območje in pomagalo ohranjati naravne biotske raznovrstnosti.

JetBlue se zavzema tudi za vzpostavitev partnerstva z ZDA za ribištvo in divjad, da se spoprimejo z vprašanjem nezakonite trgovine s prosto živečimi živalmi. Na njihovem programu je tudi izvajanje obsežnega programa recikliranja odlagališč v vseh domačih mestih, izvajanje programa kompostiranja na več letališčih in prehod opreme za zemeljske storitve v celoti v električno omrežje, kar je varnejše za letališke operacije.