Košarkar naj bo 2 prejel tretjo zlato rolo

Foto: Instagram Ana Marija Mitič

Ana Marija Mitič je na svojem Instagram profilu sporočila, da je priljubljeni slovenski mladinski film Košarkar naj bo 2 prejel že tretjo zlato rolo.

Košarkar naj bo 2 najbolj gledan slovenski film leta 2019

Prejel je že tri nagrade zlata rola. Uspešni slovenski filmi jo prejemajo že od leta 2001. Priljubljen mladinski film je zabeležil več kot 77.000 ogledov.

Košarkar naj bo 2 ponovno prepleta med seboj teme iz področij košarke, šole, ljubezni in najstniških norčij. Vračajo se Ranta in njegovi prijatelji. Pred Rantovim moštvom je najpomembnejša košarkarska tekma njihovih življenj … jim bo uspelo zmagati na vseh področjih?

Film so posneli po literarni predlogi Primoža Suhadolčana, kateri je napisal tudi scenarij za nadaljevanje priljubljene mladinske zgodbe. Režijo je prevzel Boris Bezić, producentsko taktirko pa je narekoval Frenk Celarc. Vidnejše vloge so zasegli Klemen Kostrevc, Matija David Brodnik, Gaja Filač, Marko Miladinovič, Gojmir Lešnjak Gojc, Lado Bizovičar, Matjaž Javšnik, Ana Marija Mitič, Domen Novak, Mak Tepšič, Matija Klemenc, Mojca Funkl in Primož Pirnat.