Luka Janežič dosegel svoj najboljši izid sezone

Foto: atletska zveza slovenije

Slovenski rekorder Luka Janežič (Kladivar) je na atletskem mitingu v španski Huelvi v teku na 400 metrov zasedel drugo mesto in s časom 45,38 sekunde dosegel svoj najboljši izid sezone. Zmagal je domačin Lucas Bua De Muguel, peti na lanskem dvoranskem evropskem prvenstvu v Beogradu (45,25).

“Veliko bolje je bilo kot na prvi tekmi sezone. Danes sem dokazal, da sem v dobri formi. Tekel sem brez bolečin. Na svoji prvi tekmi sem že videl, da so poškodbe iz prejšnjega obrobja mimo, a sem bil tedaj tudi zelo živčen. Danes nisem imel nobenih težav, šel sem sproščeno na start, počutje je bilo veliko boljše. Nisem pa pričakoval tako dobrega izida glede na začetek sezone in težavah z zdravjem v zadnjih mesecih,” je dejal Luka Janežič, aktualni evropski prvak do 23 let.

Slovenski rekord (44,84) je dosegel 21. julija lani v Monaku. Za tek na diamantni ligi v Monte Carlu ima tudi za letos že potrjen nastop na 200 m, v začetku naslednjega meseca bo tekel v Budimpešti, za naslednjih 14 dni pa upa, da bo dobil še kakšno povabilo organizatorjev večjih mitingov.