Medvedji mladiči na prisrčnih fotografijah delujejo kot da plešejo

Medvedi, ki plešejo, foto: Valtteri Mulkahainen
Medvedi, ki plešejo, foto: Valtteri Mulkahainen

Učitelj športa Valtteri Mulkahainen iz Sotkama iz Finske veliko prostega časa posveti fotografiranju. Zadnjih šest let je Valtteri fotografiral podeželjsko divje življenje in pri tem v objektiv ujel mnogo magičnih trenutkov.

Foto: Valtteri Mulkahainen

Tretjega junija 2013 se je Valtteri Mulkahainen odpravljal raziskovati finsko tajgo v okolici mesta. Ko je raziskoval območje, je slišal približevanje medvedke z nekaj majhnimi mladiči.

Foto: Valtteri Mulkahainen

“Mladiči so se obnašali kot majhni otroci,,” je povedal Valtteri za Bored Panda. “Igrali so se in tudi prijateljsko tepli. Počutil sem se, kakor da sem na igrišču pred mojo hišo, kjer postopajo mali otroci. Tako zelo so me spominjali na majhne otroke. Na neki točki so se trije mladiči povzpeli na noge in začeli potiskati eden drugega. Izgledalo je, kakor da plešejo v krogu.”

Foto: Valtteri Mulkahainen

Valtteri je bil skrit v zatočišču 50 metrov stran od prisrčnega dogajanja. Od tam je imel odličen pregled nad situacijo. “Mladiče z medvedko sem fotografiral cel večer in vso noč,” je povedal.

Glede na zadnjo raziskavo finskega inštituta za naravne vire je bilo med 2020 in 2130 medvedov pred sezono lova v letu 2019.