Najprej pastir in brezdomec, zdaj nogometni heroj

Foto: alchetron

Alireza Safar Beiranvand je bil še pred desetimi leti pastir in nomad. Zdaj pa je nastopil na nogometnem svetovnem prvenstvu v Rusiji in paral živce Ronaldu in njegovi reprezentanci.

Alireza Safar Beiranvand je začel revno. Izkusil je življenje brezdomcev, delal različna dela, vmes pa treniral nogomet. Po treh priznanjih za najboljšega vratarja je šele s 25 leti že blestel na svetovnem prvenstvu. Christianu Ronaldu je branil strel in s tem preizkušal njegovo potrpljenje.

https://www.instagram.com/p/BkdfjBSFG7g/?tagged=alirezabeiranvand

Čeprav je portugalcem uspelo zmagati, pa je Iranec lahko ponosen na svoj nastop, saj je skoraj krojil usodo najboljšega nogometaša na svetu.

Beiranvand se je izkazal tako proti Maroku (1:0), Španiji (0:1) kot tudi Portugalski (1:1), v zelo zahtevni skupni B prejel le dva zadetka, osvojil kar štiri točke, a vseeno izpadel.

Nekdanji pastir je postal prvi vratar v zgodovini svetovnih prvenstev, ki je v rednem delu tekme ubranil 11-metrovko Cristianu Ronaldu. S tem mu je preprečil, da bi se pridružil Harryju Kanu na prvem mestu lestvice najboljših strelcev na tem prvenstvu.