Optimistični 14-letnik, ki se bori z rakom, dobil sanjsko vstopnico za Super Bowl

Foto: Facebook

Will Walker predstavlja inspiracijo za njegovo skupnost že več kot pet let. 14-letnik, ki živi v Savani v Missouriju, ima kljub boju z rakom pozitiven odnost do življenja.

Will Walker je dobil bolezen septembra 2014, zaradi katere je izgubil del leve roke. Vendar to ni vzelo njegovega optimizma.

Foto: Facebook

“Will je najsrečnejša oseba, kar jih poznam,” je povedal njegov sošolec Rhyan Schrickt. Skupaj obiskujeta srednjo šolo v Savani.

Will v življenju izraža užitek, še najbolj pa je navdušen, ko navija za svojo najljubšo športno ekipo Kansas City Chiefs. Ko je ugotovil, da bodo nastopili na Super Bowlu v San Franciscu, je sanjal o tem, da bi dogodek obiskal v živo. Njegova skupnost mu je želela to omogočiti in naredili so vse, da jim je uspelo.

Foto: Facebook

Januarja 2020 je neprofitna organizacija, ki se bori proti vsem boleznim, ustvarila donacijo na Facebooku z namenom, da bi Willa poslali v Miami na Floridi na Hard Rock stadion. Z neverjetno radodarno podporo so zgolj v 10 dneh zbrali več kot 23.500 evrov.

https://www.facebook.com/donate/167431547932644/2730347940335449/

Velikodušnost pa je izkazala tudi centralna banka, ki sodeluje z Willovo najljubšo športno ekipo. 14-letnemu fantu je podarila dve vstopnici za obisk Super Bowla.

“Navdušenje je kazalo okoli 600 otrok,” je dejal marketinški menedžer banke. “Bilo je neverjetno, koliko navdušenja so premogli otroci v dvorani. Šlo je za res odličen trenutek.”

“Moje srce je noro razbijalo,” je dodal najstnik. “Resnično sem navdušen.”

Zdaj ko ima Will in njegova mama vstopnici za Super Bowl, bosta lahko zbrani denar porabila za zdravstvene stroške in za ostale izdatke na potovanju.