Prepoznana kot najlepša dežela na svetu

Foto: INTERCONTI
Foto: INTERCONTI

Škotska je prepoznana kot najlepša država na svetu. V anketi, ki jo je izvedel turistični vodič Rough Guides, so volivci izbirali deset najlepših držav. Med njimi so Kanada, Nova Zelandija, Italija, Južna Afrika, Indonezija, Anglija, Islandija, Združene države Amerike in Wales.

Škotska je bila navdih že mnogim pisateljem, hoolywoodskim producentom in tudi angleškim kraljem. Ena najljubših privatnih posesti britanske kraljeve družine je škotski grad Balmoral. Ogledate si ga lahko med mnogimi kulturnimi znamenitostmi. Glavno mesto Škotske Edinburgh je najbolj obiskana destinacija v Britaniji tik za Londonom.

Related image
Edinburgh, Foto: Elisa Tours

Edinburški grad privablja obiskovalce s pravljičnostjo na vrh ugaslega vulkana sredi mesta. Letno ga obišče preko milijon turistov, da spoznajo njegovo zanimivo zgodovino. Najstarejši del je kapela Svete Margarete iz 12. stoletja. Posebnost je tudi, da vsak dan ob enih popoldne ustrelijo s topom. Legenda pripoveduje, da so se Škoti za to odločili, da privarčujejo s strelivom. Namesto, da bi opoldne izstrelili 12 krogel, izstrelijo ob enih samo eno.

Image result for Å¡kotska
Foto: Izlet na dlani