Priznanja za najuspešnejše zimske tekmovalce prejšnje sezone, novo slovo Vogrinca

Jakov Fak na Olimpijskih igrah, foto: AP

Smučarska zveza Slovenije (SZS) je v sodelovanju s smučarskim klubom Branik pod Pohorjem predstavilo reprezentance pod njenim okriljem. Ob tem je podelila priznanja za najboljše posameznike lanske sezone, spet pa se je poslovila od legendarnega direktorja Toneta Vogrinca.

Priznanja za lanske dosežke v obliki kipca so prejeli tisti, ki so stali na zmagovalnem odru, to so bili Ana BucikMeta HrovatŽan KranjecJakov FakTim MastnakRok MargučŽan KoširFilip FlisarJernej DamjanAnže SemeničPeter PrevcNika Križnar in Jure Aleš, ekipe v smučarskih poletih, moška ekipa v smučarskih skokih, ženska ekipa v smučarskih skokih ter mešana ekipa v telemark smučanju. Za dosežke na mladinskem prvenstvu so plakete prejeli Ema Klinec, Hrovatova, Križnarjeva, Vid Vrhovnik in ženska ekipa v smučarskih skokih.

Posebna čast je doletela nekdanjega direktorja SZS Toneta Vogrinca, ki se je še drugič v karieri poslovil, v ta namen so mu legende tega športa Bojan KrižajTomaž ČižmanJure KoširRene MlekužŠpela Pretnar ter Urška Hrovat podarili nove smuči, da slučajno ne bi pozabil na smučanje. Legendarnemu smučarskemu delavcu se je v imenu legend z govorom, ki je bil po mnenju Vogrinca precej bolj tekoč, kot jih je kazal v času tekmovalne kariere, zahvalil Križaj.

“Presenečen sem, kaj takega nisem pričakoval. Na zvezi so me spraševali, ali imam kaj časa, da se pridružim na prireditvi, a nisem si mislil, da me čaka še eno slovo, “ je dejal Vogrinec.