Rachel Kelly: Poezija pomaga proti depresiji

Foto: Independent.ie

Poezija mnogokrat spreminja ljudi in jim daje navdih in pogum. Pozitivne besede izboljšujejo počutje. Rachel Kelly potrjuje, da poezija pomaga proti depresiji. Pravi, da besede lahko resnično zdravijo. Preko osebne izkušnje s to metodo pomaga svojim kolegom. Ljudje so ob tem presenečeni, saj ne morejo povezati zapora in poezije.

Rachel Kelly je spoznala poezijo, ko se je soočala z depresijo. Najprej je ponotranjila vrstico iz Biblije, ki ji je bila dragocena. Spomni se matere, ki je sedela ob njeni postelji in dejala: “Moja milost zadostuje za tebe; moja moč je popolna v slabosti. Ni bilo ničesar drugega, kamor bi se lahko obrnila v težki situaciji. Psihiater in zdravila je niso pozdravili. Moja mama in mož sta bila tako ljubeča, kot bi lahko bila, vendar me nista mogla doseči.”

Svoje izkušnje je začela deliti z drugimi, ki so doživeli podobne situacije v svojem življenju. Navdihnili so jo, da je napisala spomin o svojem okrevanju in pesmih, ki so ji najbolj pomagale. Knjiga Črna Mavrica (2014) je postala uspeh in bila na Timesovi lestvici najbolj prodajanih.