Rešena puma, ki ne more preživeti v divjini, živi svoje najboljše življenje

Foto: Instagram I am puma

Ljudje imamo radi različne živali. Nekatere prisegajo na klasiko, kot so mačke, psi, morski prašički, želve, ribe in podobno. Ste si kdaj predstavljali, da bi imeli v domačem stanovanju pravo živo pumo?

Puma Messi, ki je dobila ime po znanem Argentinskem nogometašu, živi z družino v Rusiji. Leta 2016 sta jo posvojila Aleksandr in Mariva Dimitriev in jo nastanila v njunem stanovanju v mestu Penza. Messi živi razkošno življenje razvajene mačke.

Pred uspavanjem pumo rešila s posvojitvijo

Pumo Messi so prodali v živalski vrt v Penzi, ko je bila stara šele tri leta. Divja mačka je bila majhna za svojo starost. Imela je težave z zdravjem, zato ni morala živeti v živalskem vrtu. Prav tako ni bila sposobna preživeti v divjini. Zaposleni v živalskem vrtu so mislili, da bodo morali nesrečno žival uspavati. Ravno takrat pa sta se pokazala njena rešitelja Aleksandr in Mariya.

Par je dejal, da ko sta prvič videla Messija, sta se takoj zaljubila vanj. Po daljšem premisleku glede etike in logistike glede tako velike živali, sta se odločila, da jo bosta kupila. Ko sta Messija pripeljala domov, si je ta kmalu zdravstveno opomogel. Aleksandr in Mariya sta srečna, njuna mačka Kira pa se ne razume dobro z Messijem.

Pumo učita pasjih ukazov

Čeprav je Messi njun “mucek”, pa morata zanj skrbeti bolj kot za psa, ne kot za mačko. Trenirati ga morata kot psa. Naučila sta ga že 10 ukazov. Peljeta ga na sprehod, hranita z govedino, piščancem in puranom ter čistita v kopalni kadi.

View this post on Instagram

Это мини-путешествие подарило нам новых интересных впечатлений и знакомств! Люди, увлечённые своим делом, мы вас обожаем! Спасибо ресторану Grut за ваше гостеприимство ???????? От Месси отдельное спасибо за креветки???????? . This mini-journey gave us new interesting experiences and acquaintances! People passionate about their work, we adore you! Thank you for your hospitality ???????? From Mnssi special thanks for the shrimp???????? #cute#caturday#москвасити#доброеутро#catdaily#happycats#igcat#пенза#mypet#котик#пумамосква#пумик#мокрыйносик#саратов#питер#москва#спячка#bigcatsofinstagram#bigcats

A post shared by I_am_puma (@l_am_puma) on

Za družino Dmitri pa puma ni dovolj, saj Messi potrebuje prijatelja. Nameravata posvojiti tudi leoparda. Morda bi ga lahko imenovala Ronaldo.