S tem je pes podrl Guinessov rekord

Pes Finley Molloy, foto: Instagram
Pes Finley Molloy, foto: Instagram

Šestletni pes Finley Molloy je velik ljubitelj teniških žogic. Ima jih tako rad, da mu vedno gledajo iz ust. Pes ima neverjeten dar, da lahko žogice drži zelo veliko časa. To mu je omogočilo, da je postal mednarodna zvezda in se zapisal v Guinessovo knjigo rekordov.

Pes Finley Molloy živi skupaj z Erin Molloy in njenimi starši v New Yorku. Erin je opazila navdušenost njenega psa nad pobiranjem žogic, ko je bil star dve leti. Takrat je v ustih lahko držal le nekaj žogic, trening pa mu je omogočil, da jih zdaj lahko drži šest naenkrat. Erin je želela njegov dar deliti s svetom, zato je naredila Instagram profil od Finleya. Naredila je podobno kot Ashley Wian, sovoditeljica oddaje Z Morning Zoo, ki je pred kratkim odkrila, da njen enoletni sin rad pomaga v kuhinji.

Erin ni vedela, da ima njen pes potencial, da podre Guinessov svetovni rekord, dokler se to ni zgodilo. Zlati prinašalec je že leta 2003 premaknil stopničko višje svetovni rekord v držanju petih teniških žogic naenkrat, letos pa jih je naenkrat držal kar šest.

Erin je povedala za USA Today, da je veliko Finleyevih oboževalcev toliko časa sledilo njegovemu napredku, da so bili navdušeni, ko je naposled dosegel svetovni rekord.

“Finley dviguje človeškega duha veliko bolj kot smo upali ali pričakovali, kar je resnično zadovoljujoče,” je povedala Erin.

Finley ne pusti, da mu slava stopi v glavo. Prisrčen pes je osredotočen na svoj cilj. V glavi ima le ljubezen do njegove najljubše stvari na svetu – teniških žogic.