Slaboviden in gluh pes skrbi za domače rejniške živali

Foto: Facebook Sherio’s Shenanigans

Sheryl Smith že leta skrbi za zapuščene in bolne živali. Tako je spoznala svojega psa Shira. Pred dvema letoma ga je posvojila. Prisrčna gluha in slabovidna žival je v svojem življenju zamenjala dve zavetišči in 12 rejniških domov. 

Ko je Shiro spoznal svojo novo gospodarico Sheryl Smith, se je njegovo življenje spremenilo. Sheryl je vedela, kako zelo pes potrebuje dom, zato ga je posvojila. “Bil je izobčenec, nad katerim so vsi drugi obupali, sama pa nisem bila pripravljena narediti tega,” je Smithova povedala za The Dodo.

Shira je njegova izkušnja spremenila do te mere, da skrbi za druge živali, katere Smithova prinese domov. Prikupen pes naredi vse, da se novi gostje v njegovi družbi odlično počutijo, dokler ne odidejo v njihova nova stalna prebivališča.

“Ravno ko sem rešila Shira, sem poskrbela tudi za brejo psičko, ki je bila preveč bolna, da bi skrbela za svoje mladičke. Shiro je prišel do njih in jih začel čistiti. To stori z vsako  živaljo, ki jo vzamem k sebi domov. Mirno sedi z vsako mačko in z njo ustvari močne vezi, da so mu zveste preden zaupajo meni,” je pojasnila Smithova.

Najnovejše prijateljstvo je Shiro stkal z mačko Tiny Tolley. Smithova je mačko sprejela k sebi, ko je ugotovila, kako bolna je bila. Shiro zanjo lepo skrbi tudi po tem, ko je mačka pridobila energijo.

Tiny Tolley je potrebovala nekaj časa, da se je nehala bati novega okolja in velikega psa v njeni bližini. Sčasoma se je začela bolje počutiti in Shiro ji je pri tem močno pomagal.