Slovenska dijaka bronasta na računalniški olimpijadi v Romuniji

Foto: Pixabay

Slovenska dijaka Tim Poštuvan in Marko Hostnik sta na 26. balkanski olimpijadi računalništva, ki je potekala v romunskem Temišvaru, dosegla bronasto kolajno. Na tekmovanju, ki po navedbah Zveze za tehnično kulturo Slovenije (ZOTKS) slovi po zelo zahtevnih nalogah, so se pomerili tekmovalci iz 14 držav.

Poleg bronastih dijakov Marka Hostnika iz Gimnazije Bežigrad in Tima Poštuvana iz Zavoda za računalniško izobraževanje sta se iz Slovenije pod vodstvom Darka Pevca in Simona Weissa tekmovanja udeležila tudi Gregor Kikelj in Tevž Lotrič, oba iz Zavoda za računalniško izobraževanje.

Kot so zapisali v zvezi, uspeh slovenskih dijakov predstavlja odličen obet tudi za Mednarodno računalniško olimpijado, ki bo septembra na Japonskem, saj tekmovanje, poimenovano tudi Balkanjada, slovi po izredno zahtevnih nalogah.

Mednarodno tekmovanje je v romunskem Temišvaru potekalo med 7. in 13. julijem, udeležili pa so se ga dijaki iz Grčije, Srbije, Bolgarije, Bosne in Hercegovine, Makedonije, Italije, Cipra, Moldavije, Turkmenista in Slovenije.