Ste vedeli, da lahko v Indiji zakupite celoten vlak? Preverite kako

Foto: Dethan Punalur/Stockbyte/Getty Images

Ste kdaj razmišljali o najetju vlaka? Edini sopotniki bodo ljudje, s katerimi želite potovati. Če organizirate poroko, ali kakšno drugo obliko slavja, boste prijetno presenetili vaše prijatelje in sorodnike.

Če se želite potopiti v star svet in doživeti brezčasno izkušnjo, najemite parni vlečni vlak na Nilgiri Mountain Railways. Za povečanje turizma na železniških progah Hill je Ministrstvo za železnice sprejelo decentralizirano odločitev o tarifnih strukturah, s čimer je zakup vlaka dostopen širšim množicam.

Poletni vikend zapuščinskega potovalnega vlaka, ki poteka med Mettupalayamom in Coonoorjem, bo na voljo za najugodnejše najemanje ob delavnikih. O ceni turističnega najema na železnicah Darjeeling Hill, Kalka-Shimla, Nilgiri, Kangra in Neral-Matheran bodo odločali uradniki.

Odločitev o znižanju pristojbine za najem celotnega vlaka od 5,5 do 3 kilograme je bila sprejeta na sestanku odbora južne železnice in IRCTC. Na zapuščinskem potovalnem vlaku lahko potuje okoli 130 potnikov. Na poti jim bo osebje postreglo z osvežilnimi pijačami, s kompletom za dobrodošlico in spominki.

Zanimivo je, da je rezervacija potniškega vagona ali celotnega vlaka možna že kar nekaj časa. Objekt, ki so ga uvedle indijske železnice, se imenuje polna tarifa ali FTR in je na voljo za potovanja, ki se začnejo le z zahodnimi železniškimi postajami.

Registrirajte se na IRCTC spletni strani (https://www.irctc.co.in/eticketing/loginHome.jsf)

To lahko storite največ 6 mesecev pred potovanjem in minimalno 30 dni pred odhodom.

Navedite potrebne podatke, kot so vrsta rezervacije, podrobnosti potovanja v vagonih, pot itd. Po predložitvi zahteve boste dobili referenčno številko in številko registracijskega zneska. V šestih dneh morate plačati znesek za registracijo, da dobite številko FTR.

Če želite iz kakršnega koli razloga preklicati potovanje, bo nadomestilo v skladu z obstoječimi ročnimi postopki obdelano prek glavnega trgovinskega upravitelja (PM) indijskih železnic. Kliknite to povezavo in preberite vsa pravila in predpise o zakupu vlakov in ustvarite številke FTR.