Gluh atlet Tadej Enci tretji v teku na 400 metrov

Foto: Šport invalidov

Triindvajsetletni slovenski gluh atlet Tadej Enci je na dvoranskem državnem prvenstvu Slovenije v teku na 400 metrov osvojil bronasto medaljo.

Prvenstvo  je v soboto, 24. februarja, prvič gostila nova atletska dvorana v Zagrebu, kjer so nastopili najboljši slovenski atleti. Enci je presenetil in si v absolutni konkurenci slišečih s časom 49,84 s priboril odlično tretje mesto. S tem je kot prvi gluh atlet Tadej Enci osvojil medaljo na državnem članskem prvenstvu Slovenije. Dokazal je, da lahko konkurira vsem ostalim atletom in da bodo morali nanj v prihodnje računati zelo resno, vse bližje pa je seveda tudi reprezentančnemu nastopu v štafeti 4 x 400 metrov.

Enci je prvi gluh atlet v Sloveniji, ki je osvojil medaljo v atletiki nasploh. Velike zasluge gredo njegovemu trenerju Gregorju Doberšku za dobre priprave in napotke. Na Evropskem prvenstvu gluhih v dvoranski atletiki bo branil svoj naslov evropskega prvaka v teku na 400 metrov v dvorani izpred dveh let, z EP dvoranske atletike v mestu Torun na Poljskem. Evropsko prvenstvo bo potekalo od 21. do 24. marca v beloruskem mestu Gomel.