Tajski dečki bodo dobili drese hrvaške nogometne reprezentance

Foto: Lillian SUWANRUMPHA / AFP

Hrvaška nogometna zveza (HNS) bo podarila 12 dresov hrvaške nogometne reprezentance tajskim dečkom, ki so jih po več kot dveh tednih rešili iz poplavljene jame Tham Luang na severu države. Mladi tajski nogometaši bodo dobili drese novih nogometnih svetovnih podprvakov, so napovedali na spletni strani HNS.

HNS bo mladim nogometašem drese podarila v znak pozornosti za težko obdobje, ki so ga preživeli. Mladi nogometaši bodo imeli z njimi nov zagon za treniranje.

Dečki in njihov trener so odšli v jamo 23. junija. Močan dež je nato poplavil jamo in jim onemogočil prost izstop. Njihovo izginotje je sprožilo obsežno iskalno akcijo, v katero je bilo vključenih več kot 1000 oseb, med njimi številni strokovnjaki iz tujine. Po dveh tednih se je začela tridnevna reševalna akcija, ki se je zaključila 2. julija.

Spoštovanje ob trudu, ki so ga izkazali reševalci, ko so rešili dečke in njihovega trenerja iz poplavljene jame, je na svetovnem nogometnem prvenstvu izrazil tudi menedžer Manchester uniteda Jose Mourinho. Reševalce je označil za resnične heroje.

Francoski zvezdnik Paul Pogba pa je zmago v polfinalu proti Belgiji posvetil mladim nogometašem, saj so bili na dan zmage rešeni iz jame.