Z elektriko želijo ohranjati okolje

Foto: Electrek
Foto: Electrek

Podjetje UPS je pokazalo prizadevanje za okolje. Uvedli so 35 električnih avtomobilov, ki bodo prevažali storitve v Londonu in Parizu. Nova vozila so razvili v sodelovanju z britanskim tehnološkim podjetjem Arrival.

Baterije avtomobilov zdržijo okrog 240 mestnih km, kar je precej več od ostalih elektro-vozil trenutno v uporabi. Opremljeni so z naprednim sistemom za pomoč voznikom (ADAS), ki pomaga izboljšati varnost in zmanjšati utrujenost voznika.

Za polnjenje vozil je podjetje v svojem centralnem skladišču vgradilo inovativen polnilnik. Istočasno polnjenje flote uspe ustrezno izvesti tudi brez dragega nadgrajenega električnega priključka. UPS ima po svetu več kot 9.000 vozil, ki uporabljajo alternativne pogonske metode. To je ena največjih tovrstnih flot v logistični industriji.

Trenutno ima UPS v Evropi več kot 300 električnih vozil, v ZDA pa skoraj 700 hibridnih električnih vozil. UPS je lansko leto naročil 125 novih električnih polpriklopnikov. Naročilo bo proizvedlo podjetje Tesla v letu 2019.

Image result for ups
Foto: The Shipping Depot