Ustvarja ročne izdelke z afriškimi vzorci

Foto: Instagram Pensar Africa

Podjetnica Fatima Kanji v Portoriku ustvarja afriške izdelke. S svojim podjetjem Pensar Africa se povezuje s krojači, umetniki in zaposluje delavce. Proizvajajo originalna oblačila po modnih in retro smernicah. Fatimina ideja izvira iz leta 2014. Takrat je opazila, koliko tkanin z afriškimi vzorci je neposrečenih kopij.

Fatima Kanji se je rodila in odraščala v Dar Es Salaamu v Tanzaniji. Njeni starši so iz Konga in Tanzanije. Študirala pa je na Univerzi v Teksasu v ZDA. Preden je ustanovila Pensar Africa, je nabrala veliko izkušenj kot informatičarka. Delala je za podjetja iz finančnega, proizvodnega in razvojnega sektorja.

Kitajska in indijska oblačila prevladujejo na modnem trgu, ker so velikokrat cenejša od ostalih. Tako je tudi v Fatiminem domačem kraju. Opazila je, da proizvajalci originalnih oblačil potrebujejo svež zagon za svoje izdelke. Po tem, ko je bivala v Avstraliji, ZDA in Veliki Britaniji, je Fatima spoznala Portoriko.

Odkrila je nov trg za ročno izdelke. Ponosna je na pozitiven trend. V bližnji prihodnosti namerava odpreti lastno trgovino, kjer bo lahko svoje modne zamisli še bolje delila s svetom.

Cilj njenega podjetja je ustvarjati čudovite ročne izdelke z afriškimi modnimi vzorci ter surovine. Poseben trud namenja temu, da posluje s poštenimi proizvajalci. Fatima sanja o tem, da bo ustvarila veliko delovnih mest in priložnosti za ljudi željne dela.