V Tivoliju že deseti osemurni dobrodelni tek Formaraton

Foto: tekac

V parku Tivoli bo danes že deseti dobrodelni tek Formaraton. Posebnost teka je, da čas starta ni določen, odprt bo od 9. ure, prijavnica pa od 8. do 16. ure. Cilj teka bo odprt do 17. ure. Zmaga tisti posameznik oziroma ekipa, ki v osmih urah preteče največ. Del sredstev zbranih s prijavnino bo namenjen v dobrodelne namene. Prijavnina na dan tekmovanja znaša 20 evrov na posameznika.

Foto: aktivni.si

Formaraton organizirata SVS Sport in Timing Ljubljana, izvaja ga pa slednji. Prijave sprejemajo na www.timingljubljana.si in na prireditvenem prostoru.

Lahko tekmujete ekipno ali posamično. Ekipa šteje od 2 do 8 tekmovalcev. Zmagovalna ekipa je tista, ki v času 8 ur preteče največ kilometrov. Enako se zbere zmagovalca pri posamičnem tekmovanju. V primeru enakega rezultata je boljši tisti, ki je pretekel razdaljo v boljšem času in ki je po letnici rojstva starejši.

Prireditveni prostor bo v parku Tivoli za bazenom centralnega kopališča Tivoli. Štart in cilj teka bosta na istem mestu na travniku za bazenom Tivoli. Trasa bo potekala po Tivolskem parku (dolžina kroga je 1.936 m). Limit teka je 8 ur. Zadnji možen štart je ob 16.00 uri.

Prvi trije tekmovalci in tekmovalke, ki bodo pretekli največ kilometrov v posamičnem delu prejmejo pokal.
V ekipnem tekmovanju prejmejo prvo tri uvrščene ekipe pokal. Zmagovalna ekipa pa prejme še prehodni pokal, ki ga namenja Jure Košir iz svoje bogate športne zbirke pokalov. Pokal preide v trajno last ekipe po treh osvojitvah prvega mesta. Podelitev priznanj in nagrad bo takoj po končanem teku.

Trenutni rezultati bodo objavljeni na tekmovališču vsako polno uro, neuradni končni rezultati takoj po končanem teku, uradni pa po objavi po roku za pritožbe.
Uradni rezultati bodo objavljeni na spletnih straneh www.timingljubljana.si in www.fplus.si

Del sredstev bodo namenili v dobrodelne namene in sicer Ustanovi za pomoč otroku z rakom. Višina donacije je odvisna od števila sodelujočih ter zbranih prispevkov.